Ο εγκέλαδος συνεχίζει…

Παρουσία μετά από καιρό είχαμε από τον Εγκέλαδο στην περιοχή μας, και ειδικότερα στην περιοχή των Αγράφων όπου έδωσε και το μεγάλο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στις 31 Αυγούστου 2018.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αργιθέα, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα καταπονημένα κτίρια.

Σύμφωνα με τα αυτοματοποιημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν μεταξύ Πετρίλου και Βραγκιανών Ευρυτανίας και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε περί τα 5 χλμ.

Εντωμεταξύ έχουν οι ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της οριοθέτησης της σεισμόπληκτης περιοχής από τον σεισμό της 31 Αυγούστου, ύστερα από τις καταγραφές της ΔΑΕΦΚ και αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Στις επισκέψεις και επαφές που είχε ο δήμαρχος με τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και της ΔΑΕΦΚ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών της οριοθέτησης και κήρυξης ως σεισμόπληκτης της περιοχής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 31ης Αυγούστου 2018.

 

 

 

 

1 2 34 5 6 7 8 9 10