Από το Μορφοβούνι ο νεκρός πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε στη Σκύρο

Καρδιτσιώτης είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (12/4) σε θαλάσσιο χώρο κοντά στη Σκύρο Πρόκειται για τον 34χρονο Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο που γεννήθηκε στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Το αεροσκάφος ανήκε στο Μοίρα 331 της Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας ωστόσο τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στη μονάδα της Σκύρου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα περίπου χρόνο (19/4/2017) ο νομός Καρδίτσας έχασε δύο νέους με την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και ειδικότερα τον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμο από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και τον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα από το Ανθηρό του δήμου Αργιθέας.

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πάνω από το Αιγαίο και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων, είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο χειριστής του μοιραίου μαχητικού, Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο 34χρονος σμηναγός συγκεκριμένα, είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

«Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Το γεγονός αυτό μας αυξάνει την ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όλοι τους είναι δικά μας παιδιά (http://www.dimosargitheas.gr/el/blog/aytodioikisi/521-triimero-penthos-sto-dimo-argitheas-oi-simaies-kymatizoun-mesisties)

 

 

 

1 2 34 5 6 7 8 9 10