Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑ ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ (ΤΜΗΜΑ Ι.Μ. ΣΠΗΛΙΑΣ–ΣΤΕΦΑΝΙΑΔΑ) (Π/Υ 3.000.000,00 €)

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 42.880.000,00 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Γιώργος Δέδες κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Θανάση Μεϊκόπουλου, Κώστα Μπάλη, Κατερίνας Παπανάτσιου, Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, Καρδίτσας κας Παναγιώτας Βράντζα, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Τα έργα αυτά ιεραρχήθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας για χρηματοδότηση, μετά από συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των αρμοδίων φορέων και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ.

δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε:

Κ. Αγοραστός: Καλοσωρίζουμε στην Θεσσαλία την Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε, με τους οποίους έχουμε μια στενή και δημιουργική συνεργασία, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με το κλιμάκιο του ΥΠΟΜΕΔΙ καταγράψαμε τα αναγκαία έργα για τη Θεσσαλία και συνεργαστήκαμε έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα (κάποια εξ αυτών ήδη εκτελούνται) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι χρήσιμα για την παραγωγή, για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Και βέβαια με τα έργα αυτά παροχετεύεται «ζεστό» χρήμα στην τοπική οικονομία, δημιουργούνται και θα στηρίζονται θέσεις εργασίας, σε μια δύσκολη στιγμή. Τα έργα αυτά τα εντάσσει το ΥΠΟΜΕΔΙ στο δικό του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τους ευχαριστούμε για αυτό, ενώ εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι καλούμαστε να τα υλοποιήσουμε. Στα έργα αυτά διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της υπαίθρου, των ανθρώπων της παραγωγής, των Θεσσαλών».

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και την συνεργασία, αν και ως περιφερειακή σύμβουλος αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου. Καλοσωρίζω και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δέδε με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς. Μετά από συνεργασία με τον Υπουργό τον κ. Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους Δημάρχους της περιοχής, και μέσα από ιεράρχηση των αναγκών, ο κ. Δέδες κατάφερε μέσα από ένα περιορισμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να κάνει το καλύτερο δυνατό. Τα έργα αυτά που εντάσσονται έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια στο μέλλον και με άλλα έργα, καθώς η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, παρά τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα. Ο Περιφερειάρχης είναι αρκετά διεκδικητικός και καλά κάνει, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τη Θεσσαλία. Έτσι στα τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε και την επίσκεψη του Υπουργού κ. Σπίρτζη ο οποίος θα εξαγγείλει και νέα έργα για την περιοχή.

Γ. Δέδες: «Ευχαριστώ τον κ. Αγοραστό για την υποδοχή και τη συνεργασία, διότι έχουμε μια ουσιαστική, σταθερή, μόνιμη συνεργασία, πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι πολιτικές που κάνουμε για τις υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η παρουσία της υφυπουργού, δεν τονίζει μόνο την εντοπιότητα της αλλά σηματοδοτεί την πολιτική αντίληψη η οποία υπάρχει στο Υπουργείο ο συνδυασμός Μεταφορών και Υποδομών και ο συνολικός σχεδιασμός πάνω σε τέτοια ζητήματα. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πατά πάνω στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κάθε Περιφέρειας και κάθε περιοχής. Δεν ερχόμαστε να κάνουμε του κεφαλιού μας, ή σποραδικά και με ένα τρόπο συρραφής. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα έργα πρόληψης ή αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και αυτό γιατί τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής».