ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2016

Στο κέντρο τns ηπειρωτικής Eλλάδαs και στο νοτιοδυτικό τμήμα τns Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται ο voμόs Καρδίτσας.

Tόπos με αντιθέσεις και απαράμιλλη φυσική ομορφιά παντρεύει τον ορεινό όγκο των Αγράφων στα δυτικά και το θεσσαλικό κάμπο στα ανατολικά.

Η θέση τns περιοχής στην καρδιά τns Ελλάδας την έκανε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών που άφησαν σημάδια ορατά ακόμα και σήμερα.

Ο επισκέπτης στην Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα να την ανακαλύψει επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα με το προσωπικό του γούστο και στυλ.

 

Αν είστε λάτρεις τns ηρεμίας του βουνού, τότε η λίμνη Ν. Πλαστήρα είναι ο ιδανικός προορισμός. Η περιοχή δίνει τη δυνατότητα και για εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού κ.ά..

Αν πάλι τα ταξίδια για σας σημαίνουν περιπέτεια, τότε η άγρια ομορφιά του ορεινού όγκου τns Αργιθέας σε συνδυασμό με τον Αχελώο θα σαs ανταμείψει.

Περιοχή των αρχαίων Αθαμάνων αποτελούσε για πολλούς αιώνες μια κλειστή κοινωνία, η οποία ανέπτυξε σημαντικά και μοναδικά πολιτιστικά στοιχεία.

Η ευρύχερη περιοχή του Σμοκόβου χαρακτηρίζεται από την ομώνυμη όμορφη λίμνη και τιs εξαιρετικές ιαματικές πηγές που τιs επισκέπτονται xιλιάδες άτομα κάθε χρόνο αλλά και από τη «βασίλισσα των Αγράφων», τη Ρεντίνα.

Αν η ιστορία σας συναρπάζει το βυζαντινό κάστρο του Φαναρίου που αγναντεύει τον κάμπο από την άκρη τns οροσειράς των Αγράφων θα σαs μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Περιηγηθείτε στις όμορφες, παραδοσιακές, ημιορεινές κοινότητες τns περιοχής και ανακαλύψτε τη σπηλιά όπου είδε το πρώτο φως ο ήρωας τns επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στον κάμπο, ζήστε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό (Καραγκούνηδες) ήθη και έθιμα τns περιοχής που ξυπνούν μνήμες περασμένων εποχών κι αγγίζουν το αρχέγονο.

Η πόλη τns Kαρδίτσας αποτελεί αφετηρία και τερματισμό για κάθε σαs εξόρμηση. Ανακαλύψτε τoυs μεγάλους Καρδιτσιώτες ζωγράφους στην πινακοθήκη και επισκεφτείτε το κτίριο τns Δημοτικής Αγοράς. Απολαύστε το ντόπιο τσίπουρο στα πολυάριθμα τσιπουράδικα τns πόλης. Ο καφές κάτω από τη σκιά των δένδρων του Παυσιλύπου αποτελεί μια απολαυστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Πρόσβαση

Ο νομός είναι εύκολα προσβάσιμος από τoυs όμορους νομούς.

Από την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα διαμέσου του νομού Φθιώτιδας. Από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη διαμέσου του νομού Λάρισας. Από την Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία είτε διαμέσου του νομού Τρικάλων, από την Πύλη ή διαμέσου Αργιθέας περνώντας από το Μουζάκι. Από το νομό Mαγνησίας μέσω Λάρισας. Από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία μέσω Φουρνά διασχίζοντας την οροσειρά των Αγράφων.