Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Αρχή του ταξιδιού: Η Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας

Κοινή εκδήλωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Καρδίτσας και Γενικών Αρχείων του Κράτους  Ν. Ευρυτανίας

Οι όμοροι νομοί Ευρυτανίας και Καρδίτσας  διοικητικώς διαχειρίζονται κατανεμημένο τον άλλοτε ενιαίο πολιτισμικό χώρο των ιστορικών Αγράφων. Για τούτο τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Καρδίτσας και Ν. Ευρυτανίας  στοχεύουν στη διοργάνωση – με προοπτική  τριετίας - θερινών εκδηλώσεων με θέμα  Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι , ενταγμένων στο γενικότερο πλαίσιο αγραφιώτικης αναφοράς.

Στο  οδοιπορικό  αυτό που ξανοίγεται στην ιστορία των Αγραφιώτικων βουνών προσκαλούνται συνοδοιπόροι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το  ιδιαίτερο αποτύπωμα των Αγράφων στη συλλογική μας συνείδηση.

Το προσωπικό των ΓΑΚ Αρχείων Ν. Καρδίτσας και Ν. Ευρυτανίας ευχαριστεί τον Δήμο Αργιθέας Αγράφων για την αρωγή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης του 2018 η οποία θα γίνει  στο Βλάσι και στο Πετρίλο 8-9 Αυγούστου με τίτλο : Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Αρχή του ταξιδιού: Η Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας . Θα περιέχονται :

α) Χάρτες και τοπωνύμια των Αγράφων ( σε συνεργασία με το ΓΑΚ – ΙΑΜ - Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς )

β) δημοτικά τραγούδια  Αργιθέας Αγράφων.

 Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλονται και σε άλλους  τοπικούς φορείς - τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας και τους συλλόγους Βλασιωτών « Η καραβούλα» και των απανταχού Πετριλιωτών « Το Πετρίλο»- οι οποίοι στηρίζουν την εκδήλωση.

Προσδοκία μας είναι ανάλογη υποστήριξη από τους αρμοδίους φορείς να υπάρξει και στις επόμενες εκδηλώσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται το οδοιπορικό: το 2019 οπότε  η εκδήλωση προβλέπεται να γίνει στο δήμο Αγράφων Ευρυτανίας με τίτλο: Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα : Τα Άγραφα Ευρυτανίας· το 2020, οπότε  η τελευταία  εκδήλωση θα γίνει στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας με τον αντίστοιχο τίτλο: Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Τέλος του ταξιδιού : Η Νεβρόπολη Αγράφων Καρδίτσας .

Ελπινίκη Αγγελίνα

Προϊσταμένη ΓΑΚ Αρχείων Ν. Καρδίτσας

 

Η Πρόσκληση

 

Το Πρόγραμμα

 

Η Αφίσα