ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση της Πίνδου και Χασίων ως περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 στο Μουζάκι.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αργιθέας κ. Λάμπρου Τσιβόλα, για τον συντονισμό των δράσεων των δήμων της ΠΙΝΔΟΥ έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Δίκτυο Δήμων Περιοχής ΠΙΝΔΟΥ».

Το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  διοργανώνει συνάντηση εργασίας με θέμα «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση της Πίνδου και Χασίων ως περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (15-07-2017) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δρομολογήσει πολιτικές οργάνωσης του πεζοπορικού τουρισμού στο πλαίσιο των οποίων έχει οργανωθεί σεμινάριο για την πιστοποίηση μονοπατιών και την τουριστική αξιοποίηση αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 5/7/17, οργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, σύσκεψη Δήμων και αρμόδιων φορέων (Διεύθυνση Δασών, Σύλλογος Δασολόγων, ΕΟΣΚ, ΑΝΚΑ, Ένωση Αγροτουρισμού κλπ) όπου συζητήθηκε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να χαραχθεί και να πιστοποιηθεί ένα μονοπάτι στον ορεινό όγκο του Νομού, αξιοποιώντας υφιστάμενους πόρους του ΕΣΠΑ και του CLLD/LEADER.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΙΕΑΔ) ως Φορέας στον οποίο έχει ανατεθεί η υλοποίηση μέρους των ενεργειών στο Έργο με κωδικό «EGF/2015/011 GR/Supermarket Larissa»

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ:

Επιτακτική η ανάγκη για εμβολιασμό κατά της Οζώδους Δερματίτιδας ανεμβολίαστων βοοειδών

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί τους κτηνοτρόφους του Νομού, οι οποίοι έχουν στο στάβλο τους ανεμβολίαστα, κατά της Οζώδους Δερματίτιδας, βοοειδή να επικοινωνήσουν με το Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής τους προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό των ζώων τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την έναρξη συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο στον Καλλικρατικό Δήμο Αργιθέας και με σκοπό την ειδικότερη ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την κτηματογράφηση στον Δήμο Αργιθέας, ΚΑΛΕΙΣΤΕ σε συνάντηση την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 11.00 στην Αίθουσα ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα (Μ. Αλεξάνδρου 34 – 1ος όροφος).

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ενόψει του επικείμενου καύσωνα, σας ενημερώνουμε ότι με

απόφαση του δημάρχου Αργιθέας κ. Λάμπρου Τσιβόλα

αναστέλλονται όλες οι εργασίες  που εκτελούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις του δήμου Αργιθέας (καθαρισμοί δρόμων, αποκομιδή απορριμμάτων, αποκλαδώσεις, αποψιλώσεις, συντηρήσεις κτιρίων κ.α)

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, να επεκτείνει την εφαρμογή του προγράμματος για την επιδότηση δορυφορικής τηλεόρασης σε περιοχές της χώρας που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea, ως το τέλος του 2017.

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ:

Ο Δήμος Αργιθέας στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού "Let’s do it Greece 2017", η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά, και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Βασίλης Καραπιπέρης με απόφασή του απαγορεύει  τη διέλευση κάθε είδους οχήματος, σε τμήμα οδικού δικτύου στη θέση "ρέμα Λεύκας" της Τ.Κ. ΙΙετρίλου Αργιθέας, λόγω κατολίσθησης του οδοστρώματος και της γέφυρας, καθόσον σημειώθηκε καθίζηση, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η διέλευση από το ανωτέρω σημείο, ανθρώπων και οχημάτων.

1 2 34 5 6 7 8 9 10