Κατασκευή πίστας ΒΜΧ στο Νομό Καρδίτσας

Την πρόθεση δημιουργίας πίστας BMX στο Ν. Καρδίτσας, τη μοναδική όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα Βαλκάνια, σε έκταση 10 στρεμμάτων που θα καθοριστεί σύντομα, ανακοίνωσε την Τρίτη 1 Αυγούστου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Προηγήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Καρδίτσας, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Ποιμενάρχης μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Παλαμά, Σοφάδων και Αργιθέας κ.κ. Γιώργος Σακελλαρίου, Θάνος Σκάρλος και Λάμπρος Τσιβόλας, ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κα. Μαρίνα Θέου, η εκπρόσωπος του Δήμου Μουζακίου κα. Παρασκευή Φασιανού, ο πρώην Πρόεδρος της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Τερζής και ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστος Πετρέας.
Μοναδικό θέμα, η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής μας, μέσα από τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και μονοπατιών.
Όπως είπε, ο κ. Τσιάκος στόχος όλων είναι να «παντρέψουν» τα πολιτιστικά με τα θρησκευτικά μνημεία, τον προσκυνηματικό τουρισμό, με τον τουρισμό όλων των περιοχών, με «ατμομηχανή» τη δημιουργία της πίστας BMX.
Μάλιστα αναμένεται να εκπονηθεί σχετική μελέτη, ώστε όλοι οι Δήμοι του νομού να επωφεληθούν.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος, ανέφερε πως έχουν γίνει πολλά βήματα στην ανάδειξη και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού μας και της θρησκευτικής κληρονομιάς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επειδή υπάρχουν οι ανάγκες και συνεχώς αυξάνονται, γίνεται μια προσπάθεια μαζί με όλα τα πολιτιστικά δεδομένα του νομού μας και μαζί με τα δρώμενα που είναι πάρα πολλά, από όλους τους δήμους, να προσθέσουμε και τον προσκυνηματικό τουρισμό, την ανάδειξη δηλαδή των θρησκευτικών μας μνημείων.
«Τα μοναστήρια μας και τα προσκυνηματά μας, είναι πάρα πολύ σπουδαία. Μπορούμε λοιπόν να ωφεληθούμε από όλα αυτά και να μην λησμονούμε ποτέ το μεγάλο προνόμιο που μας έδωσε ο Θεός, τα Άγια Μετέωρα που είναι ένας παγκόσμιος προορισμός»σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Τερζής, τόνισε πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε μια πόλη με ποδηλατική κουλτούρα, όπως είναι η Καρδίτσα, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το μέσο του ποδηλάτου ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.
«Στην πίστα BMX θα μπορούν να γίνονται διεθνείς αγώνες, πανελλήνιοι αγώνες με επίκεντρο τον δήμο όπου θα δημιουργηθεί, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές που θα συνδέουν τον θρησκευτικό τουρισμό και τα ευρύτερα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά.