Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αγροτικής Αειφορίας, 17-21 Μαΐου 2017 – Καρδίτσα - Ελλάδα

Για φέτος, η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αγροτικής Αειφορίας του Forum Synergies, θα λάβει χώρα στην Καρδίτσα (περιοχή Θεσσαλίας, Ελλάδα), το διάστημα 17-21 Μαΐου 2017.

Το κεντρικό σημείο του φετινού φόρουμ θα είναι η κοινωνική οικονομία, οι συνεταιρισμοί και οι από τη βάση πρωτοβουλίες και δίκτυα στις γεωργικές περιοχές της Ελλάδας.

Η τριήμερη συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συνεβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, με κοινό πνεύμα στην συνεργασία και δράση για αειφόρο αγροτική ανάπτυξη. Θα επισκεφθούμε επιτυχημένες προσπάθειες αειφόρων πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, σε μια περιοχή με έντονο το αίσθημα κοινωνικών δράσεων.

Οι συναντήσεις αγροτικής αειφορίας που διοργανώνονται από το Forum Synergies, είναι μια ζωντανή ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικής γνώσης μεταξύ τοπικών παραγόντων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριήμερων συναντήσεων, φέρνουμε κοντά ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές και υπόβαθρα, να ενημερωθούν και να μάθουν επί τόπου, για αειφόρες πρακτικές στη γεωργία, στις οικονομικές δραστηριότητες και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για διεύρυνση του δικτύου ανθρώπων και οργανισμών.

Συνδιοργανωτές της φετινής συνάντησης είναι:

  • Το δίκτυο σπόρων Πελίτι
  • Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.)
  • Το δίκτυο Ηλιόσποροι
  • Ο οργανισμός Euracademy

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση σε μορφή PDF